Deși nu e încă preşedinte, Năstase promite că îşi va da demisia dacă nu va respecta promisiunile electorale

Nu e încă preşedinte, dar promite că îşi va da demisia dacă nu va respecta promisiunile electorale. Angajamentul a fost luat de candidatul Platformei DA la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase, care promite pensii de peste 2500 de lei, monitorizarea şi controlul preţurilor produselor şi serviciilor de primă necesitate şi pedeapse mai aspre pentru corupţie.

„În cazul în care cele cinci angajamente pe care le voi comunica în continuare nu vor fi duse la îndeplinire, implementate şi complet funcţionale în primul an de mandat, înţeleg să părăsesc prin demisie funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.”, a afirmat candidatul la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase.

Andrei Năstase promite că persoanele învinuite de corupţie sau de delapidarea banului public vor primi 25 de ani de închisoare, iar procurorii şi judecătorii corupţi vor fi daţi afară din sistem. De asemenea, candidatul Platformei DA îşi propune ca bugetele educaţiei şi sănătăţii să fie de câte şapte procente din Produsul Intern Brut. Andrei Năstase promite că dacă aceste angajamente nu vor fi realizate în primul an de mandat atunci va demisiona.

Candidatul Platformei DA este numărul doi în buletinul de vot.


Preluat de la: Publika.md