Barometru Electoral 2020: Pentru cine ar vota moldovenii la scrutinul prezidențial

Cei mai mulți moldoveni sunt gata să voteze la scrutinul prezidențial pentru Igor Dodon și Maia Sandu. Asta arată Barometrul Electoral – 2020 realizat de compania Date Inteligente. Fiecare dintre cei doi candidați ar acumula peste 30 la sută dintre voturi. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1231 de persoane, iar marja de eroare este de 2,8 la sută.

Potrivit datelor, 36,5 la sută dintre cei deciși și-ar da votul pentru Igor Dodon, iar 30 la sută pentru Maia Sandu. Aproape 14 procente îl vor susține pe Renato Usatîi. Candidatul desemnat de Partidul Șor, Violeta Ivanov, ar obține puțin peste 11 l a sută din sufragii.

Datele mai arată că Andrei Năstase este opțiunea a peste patru la sută dintre respondenți, iar Octavian Țîcu e cotat cu două procente. În același timp, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu ar acumula 1,3, respectiv, 0,7 procente.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 – 24 octombrie prin metoda CAPI, în cadrul unei cercetări de tip omnibus. Studiul a fost realizat la inițiativa companiei Date Inteligente, iar despre cercetare a fost anunțată și Comisia Electorală Centrală. Reprezentanții companiei nu au precizat câți bani au fost cheltuiți.


Preluat de la: Publika.md