Un tânăr și doi minori, reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi (VIDEO)

Un tânăr și doi minori au fost reținuți de oamenii legii fiind suspectați de comiterea mai multor furturi. 

Potrivit polițiștilor, cei trei indivizi, cu vârstele de 25, 13 și 14 ani, pe parcursul lunii august au comis cel puțin opt furturi. Șapte cazuri, fiind furturi din automobile care erau parcate în curțile blocurilor de locuit de pe strada Ginta Latină și Alecu Russo, dar și un furt de bicicletă din scara blocului de locuit amplasat pe bulevardul M. Bătrân. Aceștia pătrundeau în automobile prin deteriorarea lacătului, de unde sustrăgeau bunurile materiale care erau lăsate de către proprietari.

Oamenii legii au stabilit că prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 9 500 lei.

Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Astfel, în urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, indivizii au fost localizați și reținuți, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția. 

Totodată, oamenii legii au menționat că tânărul de 25 de ani nu este la prima abatere de la lege. Acesta a fost anterior cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Actualmente, cei trei indivizi sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu o amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea indivizilor și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău.

 


Preluat de la: Publika.md