Grant de peste 12 mil. euro pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice. Spitale, şcoli şi grădiniţe, printre beneficiari

12,4 milioane de euro vor fi oferite țării noastre pentru realizarea Proiectului ,,Eficiența energetică în Republica Moldova”. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții.

Ratificarea Acordului și implementarea Proiectului ,,Eficiența energetică în Republica Moldova” va contribui la îmbunătățirea indicatorilor de performanță energetică a clădirilor, în special, îmbunătățirea anvelopei clădirilor, a sistemelor de încălzire și ventilare, implementarea sistemelor de iluminat, distribuția energiei termice și integrarea resurselor de energie regenerabilă, atunci când acest fapt este permis din punct de vedere tehnic.

De acest grant vor beneficia instituțiile publice, cele de menire socială, precum spitalele republicane, municipale sau raionale, grădinițe şi școli. 


Preluat de la: Publika.md