Guvernul economiseşte energie electrică. A desfăşurat şedinţa pe întuneric

Şedinţa Executivului a avut loc pe întuneric. Premierul Natalia Gavriliţa a declarat că astfel, membrii cabinetului de miniştri vor să dea un exemplu pentru toţi cetăţenii ca să economisească energia electrică, acolo unde este posibil. De asemena, miniştrii au spus că optează pentru scări, în loc de lift, iar temperatura în birouri este de circa 19 grade. 

„Jurnaliştii ne roagă pe cinci minute să aprindem luminile pentru poze şi filmări protocolare. Eu zic să aprindem şi după ce jurnaliştii îşi termină treaba, atunci putem să deconectăm”, a declarat premierul Natalia Gavriliţa. 

Zis şi făcut. Curentul a fost deconectat în sala de şedinţe, iar membrii cabinetului de miniştri au dezbătut proiectele pe întuneric.

„Practic nu utilizăm energie electrică, cu excepţia aparatelor, calculatoarelor, printerelor şi aşa mai departe. Cu părere de rău stăm îmbrăcaţi şi atât. Încercăm să nu consumăm. Economisiţi şi pe ascensor? Personal prefer să merg mai mult pe scări”, a spus ministrul Finanţelor, Dumitru Budianschi. 

Autorităţile îndeamnă toţi cetăţenii să economisească atât energia electrică cât şi gazul. În special, oamenii sunt rugaţi să reducă consumul dimineaţa între orele 07:00 şi 10:00 și seara de la 18:00 până la 23:00.


Preluat de la: Publika.md