22 de candidați luptă pentru fotoliul de primar la alegerile locale noi din mai: Câte sunt femei

Potrivit instituției, consiliile electorale de circumscripție locale au examinat dosarele depuse și au înregistrat în cursă toți candidații la funcțiile elective.

„Astfel, pentru funcția de primar au fost depuse 22 de dosare de înregistrare, dintre care 19 din partea partidelor politice și 3 din partea candidaților independenți. Dintre cei 22 de candidați înregistrați 3 sunt femei și 19 sunt bărbați.

Astfel, vor candida pentru funcția de primar în:

Pentru funcția de consilier în consiliile locale au fost depuse 11 dosare, dintre care 10 liste depuse de partide politice, iar o listă de un candidat este independent. În total, au fost înregistrate 96 de persoane, dintre care 47 bărbați și 49 femei.

Astfel, vor candida pentru funcția de consilier în consiliile locale în:

Pe 19 aprilie 2024, a început campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Conform prevederilor Codului electoral, în campania electorală, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice, anunță CEC.

Pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.


Preluat de la: Unimedia.info