"Drum lin spre ceruri". DOLIU la liceul unde învăța biciclistul care a murit după ce a fost lovit de o mașină în apropiere de Stăuceni

E doilu la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, unde a învăţat biciclistul de 12 ani, care a murit la spital, după ce a fost lovit violent de o mașină în apropiere de Stăuceni.

„Această zi este umbrită de plecarea din viață a elevului clasei a VII-a, Valerian Railean. Viața lui a fost răpusă în urma tragicului accident din 21.02.2023. Aducem profunde condoleanțe familiei îndurerate. Drum lin spre ceruri, Valerian!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a instituției în care și-a făcut studiile băiatul de 12 ani.

Amintim că biciclistul s-a aflat în comă după ce a fost lovit violent de mașină și a murit astăzi la spital. El era internat în secţia Reanimare a Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

După teribilul accident produs în seara de 21 februarie, băiatul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi în ciuda eforturilor medicilor copilul nu a putut fi salvat.

Într-un mesaj postat pe Facebook, tatăl băiatului a anunţat că el s-a stins din viaţă vineri dimineaţa, la ora 09:40.

Valerian Răilean era campion naţional la ciclism la categoria juniori.

Îndureraţi la aflarea veştii, prietenii şi rudele familiei au transmis mesaje de condoleanţe părinţilor. Într-un comunicat de presă, şi Alianţa Biciclete Chişinău menţionează că aceasta este o tragedie enormă.

„Într-un astfel de moment este extrem de greu de făcut sau zis ceva. Dorim însă să ne canalizăm toată disperarea și furia în a ne mobiliza și cere odată și odată schimbări, înainte să fie următorul caz inevitabil.”, se mai arată în mesajul publicat pe Facebook.

În context, ei anunţă un protest fără precedent al bicicliştilor din Moldova şi cer reglementări clare privind circulaţia cicliştilor pe drumurile locale şi naţionale.

Citește și: Accidentul de la Stăuceni, care a ZGUDUIT întreaga Moldovă. Cum se simte al doilea biciclist, care rămâne internat în spital


Preluat de la: Publika.md