„Cel mai singuratic elefant din lume” a fost salvat cu ajutorul lui Cher

Kaavan, cel mai singuratic elefant din lume, a sosit în Cambodgia, după ce a fost salvat din grădina zoologică din Pakinstan unde petrecuse 35 de ani în condiții greu de imaginat. Acesta a fost întâmpinat în noua sa casă de cântăreața Cher, care s-a luptat în instanță pentru eliberarea lui, relatează BBC.

Kaavan a ajuns pentru prima dată la grădina zoologică în 1985 ca un cadou pentru Pakistan din Sri Lanka. Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de activiștii pentru drepturile animalelor, Kaavan a petrecut mai bine de 30 de ani în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad.

Animalul a trăit în condiții greu de imaginat și era bolnav, iar după o luptă cruntă a activiștilor și a mai multor personalități, elefantul a ajuns în Cambodgia. Aici, el va trăi într-o rezervație naturală, având libertatea să umble pe teritoriul ei alături de o turmă de elefanți, potrivit BBC.

Printre cei care l-au întâmpinat pe Kaavan în Cambodgia s-a aflat și cântăreața Cher, care a plătit o echipă de avocați ca să lupte în instanță pentru eliberarea lui.

 


Preluat de la: Publika.md