Bătrânul pus la pământ de polițiști în timpul protestelor din Buffalo are fractură craniană și nu poate merge. Care e situația ofițerilor anchetați

Martin Gugino, protestatarul în vârstă de 75 de ani care a fost împins de doi ofițeri de poliție din Buffalo, New York (SUA), la începutul acestei luni, în timpul protestelor declanșate de moartea afro-americanului George Floyd, are ”fractură craniană și nu este capabil să meargă”, după cum a declarat avocatul său pentru CNN.

”Clientul meu este concentrat să depășească perioada de reabilitare”, a declarat avocatul Kelly Zarcone. Gugino a fost rănit pe 4 iunie, când doi polițiști l-au împins în timpul unui protest împotriva rasismului și a brutalității poliției. Videoclipul incidentului arată că a căzut pe trotuar, s-a lovit la cap și a început să sângereze, în timp ce alți ofițeri treceau pe lângă el.

Ofițerii Aaron Torgalski, 39 de ani, și Robert McCabe, 32 de ani, s-au declarat nevinovați pentru acuzația de crimă de gradul doi și au fost eliberați fără cauțiune. Polițiștii sunt suspendați fără plată și ancheta e încă în derulare.

După ce videoclipul incidentului a devenit viral, guvernatorul Andrew Cuomo a spus că ”acțiunea a fost nejustificată și dezgustătoare”. În schimp, președintele Donald Trump a declarat că bărbatul în vârstă ”ar putea fi un provocator ANTIFA”.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie