Astăzi este ULTIMA ZI de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit. Cei care nu vor reuși vor fi AMENDAȚI

Cei care încă n-au reușit să-și declare veniturile, trebuie să se grăbească. Astăzi este ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat a extins graficul de lucru de la ora 07:30 și până la 19:00.

Totodată, cei care nu vor reuşi să achite impozitul pe venit riscă amenzi pentru fiecare zi de întârziere. Serviciul Fiscal de Stat aminteşte că impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12 la sută din venitul anual impozabil.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă atât online, cât și la ghișeu. Astfel, contribuabilii care deţin semnătură electronică pot face acest lucru în format electronic, prin intermediul serviciului „Declarație electronică”, iar ceilalţi o pot depune pe suport de hârtie, la orice direcție de deservire fiscală.

De asemenea, la depunerea documentului, persoanele fizice pot direcţiona două la sută din suma impozitului pe venit către ONG-uri, asociaţii obşteşti, precum şi fundaţii de binefacere. Amintim că termenul limită a fost extins din cauza stării de urgență.


Preluat de la: Publika.md