Violeta Ivanov, promisiuni pentru agricultori: ”Statul trebuie să devină principalul consumator al producţiei autohtone”

Un program naţional inovativ privind sistemul de irigare a terenurilor agricole, redeschiderea fabricilor de producere a conservelor şi achiziţionarea de către stat a producţiei agricole de la fermierii moldoveni. Sunt câteva dintre promisiunile candidatului Partidului „ȘOR” la funcţia de preşedinte, Violeta Ivanov, lansate în faţa alegătorilor din raioanele Briceni, Ocniţa şi Donduşeni.

Ea crede că în secolul XXI autorităţile nu mai trebuie să permită vremii de afară să dicteze cum va fi recolta. Violeta Ivanov spune că, împreună cu echipa sa, îşi propune să implementeze, în întreaga ţară, un sistem modern de irigare, elaborat de un grup de cercetători, care va permite agricultorilor să înfrunte seceta cu ajutorul mecanismului de captarea şi stocare a apelor în timpul ploilor şi în urma topirii zăpezilor.

”Există foarte multe tehnologii moderne care sunt testate în ţări unde, în general, nu există apă sau plouă foarte, foarte rar, cum ar fi Turcia, Israel, Malta, China şi multe alte state, dar li se primeşte să culeagă roada de două sau de trei ori pe an.”, a afirmat candidatul Partidului „Şor” la şefia statului, Violeta Ivanov.

În opinia candidatului, restabilirea activităţii fabricilor, dar şi a uzinelor, va genera crearea unui număr mare de locuri de muncă. Ivanov mai pledează pentru asumarea de către stat a angajamentului privind procurarea, în avans, a recoltei de la agricultori, după principiile economiei planificate.

”Statul trebuie să devină principalul consumator al producţiei autohtone. Faptul că astăzi găsim roşii din Turcia, castraveţi nu ştiu de unde, chipăruşi din Olanda. Asta este o scăpare foarte serioasă.”, a menționat candidatul Partidului „Şor” la şefia statului, Violeta Ivanov.

Ivanov consideră că familiile care cresc animale domestice trebuie să beneficieze de subvenţii din partea statului, iar autorităţile trebuie să implementeze un program naţional de dezvoltare a agroturismului.

Violeta Ivanov, va fi numărul cinci în buletinul de vot.


Preluat de la: Publika.md