Un altfel de 1 septembrie. În şcolile din ţară nu se va organiza un careu și nu va suna clopoţelul

Un altfel de 1 septembrie. În şcolile din ţară nu se va organiza un careu de început de an şi nici nu va suna clopoţelul. Copiii vor merge de dimineaţă direct la ore. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în 75 la sută dintre instituțiile de învățământ, elevii vor fi prezenți fizic la lecții.

În rest, învăţământul tradiţional va fi combinat cu cel online. Asta pentru că, potrivit Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, elevii trebuie să stea câte unul în bancă, iar între mese să fie o distanţă de un metru și jumătate.

Astfel, în instituţiile cu un număr mare de elevi nu este suficient spaţiu pentru asta. Înainte să înceapă orele, elevilor le va fi măsurată temperatura. Cei care vor avea simptome de boală vor fi trimişi acasă.

De asta, părinţii ai căror copii vor merge la ore trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere că ei nu au simptome de boală când merg la şcoală.

Şi profesorii vor lua măsuri de protecţie: vor purta măşti şi viziere în unele instituţii. În cazul copiilor, măştile vor fi purtate doar în pauze, atunci când ies din clase.

În Chişinău, unele rute de autobuze şi troleibuze vor avea rute speciale pentru elevi. Studenţii vor merge la cursuri abia peste două săptămâni, iar până atunci, vor învăţa online.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie