Soluțiile tehnice privind reabilitarea Filarmonicii Naționale vor fi prezentate până la 12 octombrie

Soluțiile tehnice de reabilitare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” vor fi prezentate până în data de 12 octombrie, de către membrii grupului de lucru, creat pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Membrii grupului de lucru urmează să examineze impactul incendiului asupra stării tehnice și să evalueze indicatorii tehnici de calitate, rezistența și stabilitatea elementelor portante a edificiului. În urma lucrărilor, vor fi elaborate propuneri și concluzii tehnice de reabilitare a clădirii în scopul asigurării funcționalității și posibilității utilizării acesteia în continuare.

Până la 12 octombrie, grupul de lucru va prezenta Raportul privind analiza situației și acțiunile care urmează a fi întreprinse referitor la clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

De asemenea, la solicitare grupului de lucru, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va prezenta documentația tehnică de proiect, rezultatele expertizelor tehnice anterioare și va asigura accesul în clădirea afectată de incendiu.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie