Reforme temporare, de la FIFA. Fotbaliștii pot schimba trei cluburi pe durata sezonului

Fotbaliştii profesioniști vor putea juca pentru trei cluburi diferite pe durata stagiunii 2019/2020. Această măsură temporară a fost aprobată de către Federaţia Internaţională de Fotbal Asociații (FIFA).

Până acum, pe durata unui singur sezon competiţional, jucătorii au avut dreptul de a fi legitimaţi la, cel mult, două cluburi.

În aşa fel, forul forul fotbalistic suprem încearcă să-i protejeze pe fotbaliştii, care în vară pot rămâne fără angajament la actualele lor cluburi.
Totodată, jucătorii pot fi legitimaţi la cluburi noi până la încheierea actualei stagiuni.

Anterior, FIFA le-a permis echipelor să facă câte cinci schimbări de jucători pe durata unui meci, faţă de trei, câte erau permise până la momentul declarării pandemiei de coronavirus. Această schimbare, însă, este una temporară şi va fi valabilă în toate competiţiile doar până la data de 31 decembrie a anului curent.

FIFA a venit cu această idee pentru a preveni urmările nefaste pentru jucătorii profesioniști de fotbal ale unor eventuale accidentări şi pentru ca cluburile să facă faţă unui calendar ce se anunță a fi unul extrem de aglomerat după circa trei luni în care a fost, practic, blocat.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie