RECUNOȘTINȚĂ pentru medicii din țară. Moldovenii le-au mulțumit prin ropote de aplauze și muzică

Cu muzică și aplauze, așa au fost susținuți medicii din toată țara care luptă cu pandemia. De la balcoane, din curțile caselor și de la geam, moldovenii, de la mic la mare au bătut din palme și aseară minute în șir în semn de recunoștință pentru eforturile eroilor în halate albe.

În curtea mai multor blocuri de pe strada Sprâncenoaia din cartierul Telecentru, al Capitalei, după ropotele de aplauze, interpreta de muzică populară, Valentina Volontir a susţinut un recital dedicat medicilor.

Oamenii ieşiţi la geamuri şi balcoane s-au alăturat gestului frumos:

„Vrem să le insuflăm încredere că noi suntem responsabili și stăm acasă și să simtă ei că au susținerea noastră totală și că îi iubim și prețuim această dedicație a lor”. 

„E foarte important pentru ei acum ca lumea să stea, să se autoizoleze, să stea acasă. Putere de muncă în primul rând pentru medici. Noi sperăm că o să trecem cu bine fiindcă suntem buni, ascultători cel puțin”.

„Cea mai mare susținere ar fi să respectăm cerințele, asta le-ar face viața foarte ușoară”. 

Gestul de profundă recunoştinţă a luat naştere în Italia şi s-a răspândit vertiginos în întreaga lume. În țara noastră inițiativa aparține portalului agora.md și a fost creată în semn de respect pentru cadrele medicale din toată țara. Iar postul nostru de televiziune s-a alăturat apelului.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie