PUBLIKA REPORT. COVID-19, săptămâna de foc în Republica Moldova

În ultimele șapte zile, Republica Moldova a înregistrat o creștere spectaculoasă a cazurilor noi de COVID-19. Statisticile ne plasează drept țara cu cele mai multe cazuri noi raportate la numărul populației. Doar țări din Africa, America Latină şi Asia se pot compara cu situația epidemiologică din Moldova.

Potrivit analistului economic Veaceslav Ioniţă, la un milion de locuitori Republica Moldova a înregistrat miercuri peste 150 de cazuri noi, cea ce este de opt ori mai mult decât media globală. Astfel, în ultimele zece zile Moldova deține recordul la creșterea numărului de bolnavi din spitale și izolați la domiciliu. În timp ce alte țări înregistrează o stabilitate, noi avem astăzi cu 40 la sută mai mulți bolnavi decât acum o săptămână.

Între timp autoritățile se pregătesc de scenarii mult mai grozave. Din ce cauză mergem din rău în mai rău şi ce scot la suprafață cifrele şi prognozele, aflăm de la Tatiana BUCEARSCHI, șefa Direcției municipale de Sănătate Chișinău, Inga PASECINIC, președintele Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Mihai BOLOGAN, director executiv Date Inteligente, Angela PARASCHIV, conferențiar universitar la USMF „N.Testemiţanu” şi Domnica CEMORTAN, activist civic.

 


Preluat de la: Publika.md