PRO MOLDOVA: Ștefan Gațcan a fost ameninţat şi intimidat de socialişti

Deputatul Ștefan Gațcan, care a anunţat astăzi că părăseşte fracțiunea parlamentară a PSRM, ar fi fost amenințat și obligat să-și depună mandatul de deputat. Cei care ar fi făcut presiuni sunt foștii săi colegi, deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, iar acțiunea ar fi avut loc pe podul de pe Şoseaua Hâncești din Capitală. Acuzațiile vin din partea Partidului PRO MOLDOVA, care a publicat imagini video de la locul incidentului. 

Secvenţele au fost filmate în această dimineață, după ce Ștefan Gațcan a anunţat că părăseşte fracțiunea PSRM din Legislativ şi aderă la PRO MOLDOVA. Potrivit deputaților acestui grup parlamentar, în timp ce Gațcan se îndrepta cu automobilul spre centrul medical privat pe care l-a fondat a fost oprit de un alt autoturism. Ștefan Gațcan ar fi tras pe dreapta, iar în mașina acestuia a urcat o persoană. Discuția dintre cei doi ar fi fost tensionată, mai spun deputaţii de la PRO MOLDOVA.

Din imagini se vede că, ulterior, la locul incidentului, au venit socialiştii Corneliu Furculiță și Vlad Batrâncea, care au urcat şi ei în automobilul lui Gațcan. 

Potrivit PRO MOLDOVA, deputații socialişti l-au intimidat și l-au amenințat pe Ştefan Gaţcan inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul.

Am încercat să obținem un comentariu de la Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea despre acest incident, dar cei doi nu ne-au răspuns la telefon. Nici ofițerul de presă al PSRM nu a fost de găsit.

După acest incident, deputații PRO MOLDOVA au organizat un briefing de presă şi au oferit detalii.

„Politicul nu presupune intimidare, amenințare. Azi au început unele intimidări, au fost deja câteva incidente. Nu voi da nume. Dar acele persoane care și-au permis să încalce legea mă adresez lor, nu intimidați, nu amenințați, nu treceți liniile roșii legate de familie, de colegi”, a afirmat preşedintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu.

„Ceea ce s-a petrecut pe podul de la Telecentru seamănă cu multe episoade din „Brigada” sau „Banditskii Peterburg”. Noi anii ’90 i-am trecut demult”, a spus deputatul PRO MOLDOVA, Vladimir Cebotari.

Reprezentanții PRO MOLDOVA au mai declarat că dacă presiunile vor continua, atunci ei vor sesiza ambasadele.


Preluat de la: Publika.md