Primariţa din Mileştii Mici, raionul Ialoveni riscă să fie din nou amendată. Care este motivul de această dată

Primarul din Mileştii Mici, raionul Ialoveni, Rodica Agrici, riscă să fie din nou amendată. Motivul este că, în plină pandemie de COVID-19, mai exact în 1 iunie – de Ziua Internaţională a Copilului, alesul local a adunat mai mulţi copii pe un teren de joacă şi le-a împărţit baloane. Asta deşi Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis aflarea persoanelor în locuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement. Mai multe fotografii de la sărbătoarea celor mici au fost postate pe pagina oficială a primăriei din localitate. Petrecerea s-a dat în satul Piatra Albă, care face parte din comuna Mileştii Mici.

I-am cerut un punct de vedere Rodicăi Agrici, care însă ne-a declarat că nu califică această acţiune drept o încălcare a interdicţiilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus:

‘”Acolo a fost aşa, pur şi simplu, copilași. Pe viitor plănuim să inaugurăm acest teren, poate pentru duminica viitoare. Nu este interzis nimic. Acolo sunt mai mult de 30 de persoane? – Copiii nu respectă distanţa socială.
– Se respectă absolut tot. Şi vă rog să nu induceţi lumea în eroare, la revedere!”.

Oamenii legii însă s-au autosesizat în acest caz.
Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco alesul local riscă să fie amendat. Acţiunile primarului urmează a fi investigate de poliţiştii din raion.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie din Ialoveni, Silvia Vetcu, ne-a dat asigurări că în zilele următoare ne va anunţa cu ce amendă s-a ales primarul.

Amintim că alesul local nu este la prima abatere de acest gen. În luna aprilie, funcţionarul public a scos mai mulţi localnici la sădit copaci. Atunci, s-a ales cu o amendă de 300 de lei pentru încălcarea regimului special în condiţii de stare excepţională.

 


Preluat de la: Publika.md