PDM va rupe alianța cu PSRM de „dragul” legii ONG-urilor sau scenetă politică cu „băiatul bun și băiatul rău”

Partidul Democrat va vota legea ONG-urilor în lectura a 2-a, chiar dacă președintele Igor Dodon atenționat recent formațiunea că un astfel de gest ar putea duce la ruperea coaliției, informează cotidianul.md

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PD, Pavel Filip, în cadrul unui interviu pentru Unimedia. El a spus că le-a transmis socialiștilor că PD va vota legea, inclusiv acele prevederi care au trezit nemulțumirea PSRM.

La insistența Partidului Democrat, la Biroul Permanent am introdus chiar în ordinea de zi pentru 2 săptămâni examinarea în lectura a 2-a a Legii cu privire la organizațiile neguvernamentale. Noi vom vota această lege”, a declarat Pavel Filip.

Asta după ce președintele Igor Dodon a amenințat vinerea trecut PD-ul că, prin votarea acestei legi, ar putea „distruge” acordul de coaliție cu PSRM.

Dacă partenerii de coaliție (PDM – n.r.) vor vota, asta înseamnă că încalcă acordul de coaliție. În acord este precizat că toate deciziile se iau prin consens, dar nu separat cu alte partide. Până acum acest principiu a fost respectat”, a declarat atunci Igor Dodon.

Atât Dodon cât și premierul Ion Chicu au acuzat că acest proiect este unul „antistatal” și că atentează la „independența Republicii Moldova”.

Legea reprezintă ultima condiționalitate din partea UE pentru ca Republica Moldova să poată primi cea de-a doua tranșă din pachetul de asistență macrofinanciară.

N. red. – Considerăm că aceste declarații ale PDM sunt menite să mai curețe un pic de imaginea proastă pe care o are această alianță în UE. Nici Dodon, și cu atât mai mult Filip nu au altă soluție decât să se „suporte” reciproc în continuare, orice altă „variantă” riscă să „grăbească” substanțial sfârșitul lor (politic).


Preluat de la: Timpul.md