Părinţii elevilor intoxicați, revoltaţi că nu au acces la meniul copiilor. Instituția, în continuare închisă

Părinţii elevilor de la liceul internat cu profil sportiv din sectorul Buiucani al Capitalei, unde săptămâna trecută 20 de copii au făcut toxiinfecţie alimentară, sunt revoltaţi că nu au acces la meniul copiilor.

Fata Victoriei Babii este unul dintre elevii care au avut simptome de toxiinfecţie alimentară.

”Joi s-a simţit copilul rău, vineri toată noaptea s-a simţit rău şi dimineaţa am mers la medicul infecţionist şi medicul de familie, căci avea vomă, diaree, dureri de burtă.”, a povestit mama unei eleve din clasa a IV-a, Victoria Babii.

Femeia vrea informaţii detaliate despre meniul elevilor şi despre furnizorul de produse alimentare.

”Să ni se facă publice meniurile, deoarece noi nu avem acces la meniurile din instituţiile de învăţământ. Am făcut câteva cereri şi demersuri chiar ce ţine de administraţia liceului la care încă nu avem răspuns nici la ziua de astăzi. Vrem o transparenţă totală în achiziţie.”, a afirmat mama unei eleve din clasa a IV-a, Victoria Babii.

De cealaltă parte, directorul liceului spune că e deschisă la orice solicitare.

”Doamna trebuie să se prezinte la liceu, eu îi prezint meniul, furnizorul este cantina „Liceist”, nu este un secret, toată lumea cunoaşte lucrul acesta.”, a menționat directoarea Liceului Internat cu Profil Sportiv, Maria Gabuja.

Părinţii sunt nemulţumiţi că de o săptămână liceul este închis, iar elevii studiază de la distanţă.

”Este complicat să studieze online. Trebuie să ne luăm concediu din cont propriu pentru a sta acasă cu copiii. Eu aş vrea să ştiu cât va mai dura această situaţie. Nimeni nu ne oferă niciun răspuns.”

”De atunci s-a închis şcoala şi nu se spune nimic. Nu ne informează cu absolut nimic. Noi lucrăm, copilul merge cu mine şi stă câte două, trei ore pe zi la serviciu. Este greu, ce fel de lecţii online cu clasa 1?”

Nici directorul liceului nu poate spune exact când se vor relua cursurile în clase.

”Noi aşteptăm rezultatele la investigaţii care au fost făcute de Centrul de Sănătate Publică şi de ANSA. La moment nu avem rezultalele, aşteptăm, noi tot vrem să revenim la şcoală cât mai repede.”, a comunicat directoarea Liceului Internat cu Profil Sportiv, Maria Gabuja.

Contactată telefonic de postul nostru de televiziune, șefa cabinetului din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Tatiana Calionchina, ne-a spus că rezultalele anchetei epidemiologice nu sunt gata. Acestea vor fi prezentate în următoarele zile într-o conferinţă de presă.


Preluat de la: Publika.md