O editură din Iași a publicat în 27 de volume cu articole publicate de Nicolae Dabija

Peste 5000 de articole de educație națională scrise de Nicolae Dabija au apărut în 27 de volume scoase la tipar de Editura Tipo Moldova de la Iași. Cărțile au fost editate timp de două luni și trimise scriitorului în preajma Sărbătorii Naționale Limba Noastră cea Română.

„Dacă mă întrebați cum luptă un scriitor contra covid-ului? Răspund: Scriind. Cum luptă tipograful? – editând cărți. Editura Tipo Moldova, în frunte cu Aurel Ștefanache, mi-a editat opera publicistică, în 27 de volume. Este o surpriză nemaipomenită pentru mine și pentru faptul că au făcut cele 27 de cărți timp de doar câteva luni. Ceea ce au făcut editorii de la Tipo Moldova a întrecut toate așteptările mele, o surpriză de zile mari”, a spus Nicolae Dabija.

Editorul Aurel Ștefanachi a notat că sunt peste 5 000 de articole de educaţie naţională, iar publicistica lui Nicolae Dabija îi va ajuta pe istoricii de mâine din România şi din Republica Moldova „la consemnarea obiectivă a evenimentelor de istorie recentă, la care scriitorul a fost nu doar martor ocular, ci şi participant activ”.

Cărțile au fost editate pentru bibliotecile din România și Republica Moldova. Volumele sunt însoțite de fotografii, care ilustrează într-un fel articolele, eseurile, studiile, tabletele mele pe care le-am scris și cu prilejul diferitor evenimente care s-au petrecut.

Nicolae Dabija a remarcat că volumele includ articole scrise în perioada anilor 1986-2019, acestea fiind considerate materie primă pentru istoricii de mâine, adică este, de fapt, istoria noastră mai recentă.

Cărțile scriitorului Nicolae Dabija vor fi dăruite în Gimnaziului din Pânzăreni, Liceul din Codreni, Cimișlia, Liceul Heciu Vechi, Sângerei.


Preluat de la: Publika.md