Moldova va primi un grant de 10 milioane euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale

Republica Moldova va primi un grant în valoare de 10 milioane euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale. Este vorba de conectarea a circa 5 sate la apeductul Chișinău-Strășeni-Călărași. Un Acord în acest sens a fost semnat de către Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Germaniei.

Potrivit Ministerului Finanţelor, scopul proiectului „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2” constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale.

De asemenea, Acordul prevede acordarea serviciilor de consultanță Agenției de Dezvoltare Regională Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.

Prin această finanţare suplimentară bugetul total al proiectului va ajunge la 25 milioane euro, asistență nerambursabilă.


Preluat de la: Publika.md