FAC UN PAS ÎNAPOI: Procurorii au schimbat încadrarea juridică a fostului poliţist arestat pentru uciderea lui George Floyd

Sub presiunea protestelor antirasiale din Statele Unite, procurorii au cedat şi au schimbat încadrarea juridică a fostului poliţist arestat pentru uciderea lui George Floyd.

Omul legii riscă închisoare pe viaţă.

Ceilalți trei polițiști care au participat la arestarea lui Floyd vor fi acuzați de complicitate la crimă de gradul al doilea. Familia victimei insistă ca poliţiştii să fie acuzați de crimă cu premeditare.

Între timp, protestele continuă în mai multe orașe din Statele Unite. Sute de protestatari au fost arestaţi până acum.

Zilele trecute, președintele Donald Trump a amenințat că va scoate armata în stradă pentru a restabili ordinea, dar secretarul Apărării l-a contrazis.

Într-un mesaj extrem de critic, fostul şef al Pentagonului, Jim Mattis, l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că este singurul președinte din istorie care încearcă să îi divizeze pe oameni. Mattis a mai adăugat că acestea sunt consecinţele a 3 ani fără o conducere responsabilă şi şi-a exprimat convingerea că americanii pot să fie solidari şi în lipsa lui Donald Trump.

Mai multe canale TV din SUA s-au solidarizat cu protestatarii și au întrerupt programul obişnuit pentru a reda un clip intitulat ”I can’t breathe”, ultimele cuvinte ale bărbatului de culoare, înainte de a muri. Clipul, care are drept coloană sonoră respiraţia dificilă a unei persoane, durează 8 minute și 45 de secunde, exact cât a stat polițistul cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd.


Preluat de la: Publika.md