Demisie la Vatican. Papa Francisc a acceptat plecarea unuia dintre cei mai vocali critici ai săi

Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului african Robert Sarah din funcţia de prefect al Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Jurământului de la Vatican. Cardinalul era văzut ca un erou al multor conservatori, care se confruntă adesea cu pontiful pe probleme teologice, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Cardinalul african, din Guineea, a deţinut diverse funcţii la Vatican în ultimii 20 de ani. El  îşi depusese demisia în iunie anul trecut, când a împlinit 75 de ani, deoarece legea Bisericii impune tuturor episcopilor acest lucru, dar papa le poate permite oficialilor Vaticanului să rămână în funcţiile lor mai mult timp. Vaticanul a anunţat sâmbătă că a aprobat demisia.

În cea mai recentă poziţie pe care a ocupat-o din 2014, cardinalul Sarah a criticat adesea schimbările dorite de Francis.

Conservatorii din Biserică îl puneau adesea pe Sarah pe lista lor pentru ca într-o zi să-l succede pe Francisc ca pontif. Dar majoritatea observatorilor au văzut această posibilitate ca fiind extrem de îndepărtată, deoarece Sarah nu ar avea un sprijin larg printre colegii cardinali.


Preluat de la: Publika.md