Corpurile a 22 de migranţi au fost recuperate din largul coastelor de vest a Libiei

Corpurile a 22 de migranţi au fost recuperate de Semiluna Roşie în largul oraşului Zwara, în vestul Libiei, a anunţat duminică Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), scrie AFP.

„Duminică, 22 de corpuri au fost recuperate de Semiluna Roşie libiană la Zwara”, a anunţat Federico Soda, şeful misiunii OIM în Libia, pe Twitter unde a publicat o fotografie în care se pot vedea mai multe corpuri în saci negri aliniate pe plajă, scrie agerpres.ro.

„Aceste morţi dureroase sunt rezultatul unei politici tot mai dure împotriva persoanelor care fug din faţa conflictelor şi sărăciei extreme, precum şi al eşecului gestionării umane a fluxurilor migratorii”, a adăugat el.

Miercuri, OIM şi Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR) au indicat într-un comunicat comun că 37 de supravieţuitori salvaţi de pescari au explicat că cel puţin 45 de persoane au murit după ce motorul ambarcaţiunii în care se aflau a explodat în largul localităţii libiene Zwara.

„Dat fiind locul naufragiului semnalat, este posibil” să fie vorba despre aceleaşi persoane, a declarat duminică Safa Msehli, purtătoare de cuvânt a OIM la Geneva.

„Corpurile recuperate duminică aparţin toate unor bărbaţi de origine africană, dar încă nu dispunem de precizări în legătură cu naţionalitatea lor”, a adăugat ea.

Plecările migranţilor de pe coastele Libiei spre Europa au crescut cu circa 300% între ianuarie şi aprilie 2020, în comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit ONU.


Preluat de la: Publika.md