Agenția Proprietății Publice: Clădirea întreprinderii de stat "Casei Presei" este în posesia statului

Clădirea întreprinderii de stat „Casei Presei” este în posesia statului şi nu aparţine unui agent economic, aşa cum se vehicula anterior în presă. Informaţia a fost confirmată de Agenția Proprietății Publice drept răspuns la o solicitare expediată de reporterul Publika TV, în adresa instituţiei.

În scrisoarea expediată postului nostru de televiziune se mai menţionează că nicio încăpere în incinta clădirii nu este privatizată, iar în prezent, blocul în care se află „Casa Presei” este proprietatea statului şi se află în gestiunea Direcției generale pentru administrarea clădirilor din cadrul Guvernului. În acest răspuns, instituția face trimitere la baza de date a cadastrului bunurilor imobile.

La acest subiect s-a referit, vineri, şi președintele Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, care a avut loc la Reședința de Stat de la Condrița.

„”Casa Presei” şi cantina Guvernului a revenit în proprietatea statului. Cumpărătorul, singur, de bună voință, a acceptat să întoarcă aceste active statului, care le-a cumpărat cum spuneți dumneavoastră cu bani mărunți”, a comunicat președintele ţării, Igor Dodon.

Anterior, în presă se vehicula informaţia precum că în spatele privatizării clădirii „Casei Presei”, care ar fi avut loc acum un an, ar sta Pavel Filip și familia acestuia. La începutul anului, jurnaliștii de la „RISE Moldova” au publicat o investigație în care au relatat despre faptul că fosta cantină a Cancelariei de Stat a fost înstrăinată din proprietatea statului cu doar nouă milioane de lei, iar două mii de metri pătrați din sediul „Casei Presei” au fost privatizați cu 16 milioane de lei, la începutul anului 2019. Prețul ar fi fost mult mai mic decât cel de piață, iar cumpărătorii reprezentau trei firme nou create și fără venituri. Ulterior însă, liderul democrat Pavel Filip a negat categoric legătura sa cu privatizarea acestor obiecte și a spus că în spatele acestor informații ar fi stat oponenții săi politici.

Recent, Centrul Național Anticorupție a propus finalizarea urmăririi penale în cadrul dosarului privind privatizarea „Casei Presei”. Solicitarea CNA a fost trimisă la Procuratura Anticorupție, iar informația despre acest lucru a fost confirmată pentru Publika TV de către șeful interimar al instituției, Sergiu Gavajuc. El a mai menționat că nu poate să ne ofere alte detalii din motiv că ancheta este încă în desfășurare.

CITEŞTE ŞI: CNA propune finalizarea urmăririi penale în cadrul dosarului privind privatizarea „Casei Presei”


Preluat de la: Publika.md