28 de ani fără cele "două inimi gemene", fără Ion și Doina Aldea-Teodorovici

28 de ani au trecut de când cele „două inimi gemene”, soţii Ion și Doina Aldea-Teodorovici, s-au stins din viaţă. Ei au murit în urma unui tragic accident, care a avut loc în România în noaptea de 29 spre 30 octombrie, în 1992. Astăzi, începând cu ora 10:30, la Cimitirul Central din Capitală va începe o slujbă de pomenire. Toţi doritorii pot veni pentru a le aduce un omagiu celor doi regretaţi artişti.

Soții Ion și Doina Aldea-Teodorovici au fost printre primii care în anii ’90 ai secolului trecut au avut curajul să cânte despre limba română. Ei au lansat multe cântece patriotice şi au participat la toate evenimentele care au marcat procesul de Renaștere Națională.

În timpul conflictului de la Nistru au cântat pentru combatanții de sub tricolor, la numai 300 de metri de linia frontului.

Ion Aldea-Teodorovici a scris peste 300 de cântece patriotice, lirice și pentru copii. Muzica semnată de el a răsunat în mai multe filme şi piese de teatru. În 1989, Ion Aldea-Teodorovici primeşte titlul onorific de Artist Emerit. În acelaşi timp, Doinei Aldea-Teodorovici i-a fost acordat în 1993, post-mortem, Ordinul Republicii. În memoria celor doi, la intrarea în parcul „Valea Morilor” a fost ridicat un monument, iar în fiecare an este organizat Festivalul Internaţional „Două inimi gemene” care întruneşte artişti din diferite colţuri ale lumii.


Preluat de la: Publika.md