Motivul incredibil pentru care o femeie de serviciu s-a trezit cu 90.000 de lire sterline în cont

O femeie de serviciu de 52 de ani din Marea Britanie s-a trezit că are în contul bancar 90.000 de lire sterline, de la organizația caritabilă Royal Mencap Society. Nu a putut rezista tentației și nu a reclamat banii, astfel a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare.

Femeia mersese anterior la un magazin al asociației și a cerut să i se returneze nouă lire sterline pentru un produs pe care îl cumpărase. În schimb, a primit 90.000 de lire sterline.

În loc să anunțe organizația despre greșeală, femeia a cheltuit peste 31.000 de lire sterline într-o singură zi, iar apoi a transferat în conturile copiilor ei 59.000 de lire sterline.

O parte din suma rambursată a fost recuperată, dar organizația caritabilă a rămas cu o pierdere de peste 31.000 de lire sterline.

Procurorul Kate Gaskell a declarat că acest lucru ar fi putut reprezenta profiturile pentru 18 luni pentru magazinul de caritate.

Avocatul femeii a spus, în apărarea ei, că ea a avut un stil de viață „modest și umil” și că tentația probabil a fost foarte mare având în vedere că suma era mai mare decât putea ea visa să aibă vreodată.

Judecătorul care a pronunțat decizia de condamnare a susținut că, prin această faptă, femeia a acționat necinstit și că trebuie să primească o pedeapsă considerabilă, scrie manchestereveningnews.co.uk, citează digi24.ro.

 


Preluat de la: Publika.md