PCRM ar putea să boicoteze alegerile prezidențiale din noiembrie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova decide astăzi dacă va avea sau nu propriul candidat în alegerile prezidențiale din noiembrie. Subiectul este discutat la plenara PCRM, unde s-au adunat membri din mai multe raioane ale țării. La începutul şedinţei, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, le-a spus colegilor de partid că nu vrea să participe în cadrul scrutinului, pe care îl consideră drept unul anticonstituțional. Asta deşi, recent, comunistul Vladimir Voronin a lăsat să se înţeleagă că va candida la alegerile din 1 noiembrie pentru a obţine un nou mandat de şef de stat. 

„Voronin, ca un politician și cetățean responsabil, fost președinte de țară, consideră că este categoric inadmisibil să fie în aceeași listă și să discute cu aceste persoane întunecate care deja au anunțat că vor candida. Un om cumsecade nu va participa în alegeri neconstituționale”, a menționat președintele PCRM.

Astfel, în opinia lui Vladimir Voronin, PCRM trebuie să boicoteze alegerile.

„Participarea noastră în campanie înseamnă o activitate politică activă împotriva tuturor candidaților care vor fi înregistrați. Noi îi vom îndemna pe cetățeni fie să ignore alegerile neconstituționale, fie să distrugă buletinul de vot”, a subliniat Vladimir Voronin. 

Partidul Comuniștilor a boicotat și alegerile prezidențiale din 2016. Recent, Vladimir Voronin a declarat că singura soluţie pentru depăşirea crizei din țară sunt alegerile parlamentare anticipate.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie