În ultimele 24 de ore 1561 de persoane au intrat în R. Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 320 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 1 561 traversări persoane, dintre care 681 treceri la frontiera moldo-română, 489 treceri la frontiera cu Ucraina și 391 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 458 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 391 traversări persoane (curse charter New York și Atena)
PTF Otaci – 208 traversări persoane;
PTF Tudora – 181 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 125 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 3 320 persoane și completate 1 561 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 327 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
Printre acțiunile întreprinse se numără:
– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției spitalicești.
La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, iar pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. 


Preluat de la: Timpul.md