Zeci de mii de locuri de muncă au fost declarate vacante

Cele mai multe dintre acestea sînt în domeniile industriei ușoare, comerțului, transportului, dar și în administrația publică, a declarat la Radio Moldova, directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Raisa Dogaru.

Cele mai multe locuri noi le deținem din sectorul privat. Cetățenii doresc să lucreze în domeniul privat și doresc să aibă salarii mai mari. Mai ușor își găsesc un loc de muncă persoanele care corespund calificărilor și competențelor solicitate de angajatori. Dacă e să ne uităm peste statistica acestor peste 11 mii de persoane susținute la angajare în cîmpul muncii, circa 40% din aceste persoane sînt femei. sînt persoane tinere, dar avem un procent destul de mare de persoane care sînt într-o vîrstă mai înaintată”, a declarat Raisa Dogaru.

De asemenea, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, anul trecut au fost angajați aproape 270 de persoane cu dizabilități, 240 – cetățeni ai Republicii Moldova care s-au reîntors din străinătate și 87 de persoane de etnie romă.


Preluat de la: Noi.md