(video) Un legendar Vector W8 din anii '80 s-a luat la întrecere cu un Dodge Viper: Care dintre automobile a învins

Numele W8 nu înseamnă un motor W8, cum a avut VW mai târziu, însă. Motorul lui Vector W8 este un V8 twin turbo de fapt, cu turbine Garrett şi cu o cutie automată Hydramatic de la GM, uşor modificată, care avea doar 3 trepte. Sună incredibil de puţin, însă, motorul scotea 630 CP şi, prin urmare, se considera că are suficientă forţă să împingă maşina pe o plajă mai largă de turaţii.

Apropo, maşina făcea uz de multe materiale din aviaţie la acea vreme, şi creatorii săi vorbeau despre ea ca despre un supercar cu inginerie de avion. Maşina avea motor montat median şi tracţiune spate.

Ei bine, una dintre cele 22 de maşini produse, aflate la muzeul Petersen din SUA, şi-a măsurat de curând forţele cu un Dodge Viper, cu un legendar motor V10 sub capotă, de 8,0 litri. Viper are un motor aspirat natural, şi scotea doar 400 CP, dar avea o cutie manuală cu 6 trepte, deci, de două ori mai multe trepte.

Care dintre aceste două maşini legendare de la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90  ar putea învinge? Ei bine, n-a învins cea mai puternică, ci maşina care a are o cutie cu mai multe trepte, dar cursa a fost pe cinste, cu motoare care sună aşa cum azi rar se mai aude la vreo maşină.


Preluat de la: Unimedia.info