Vrei să mănînci bine cu bani puțini

Cel mai simplu mod de a mânca sănătos cu bani puțini este să cumperi alimente sănătoase în cantități mari, când au prețul cel mai mic, și să le bagi în congelator. Fructele și legumele de sezon, de exemplu, sunt mult mai ieftine, așa că ia o cantitate mai mare și nu vei mai fi nevoită să le cumperi la prețuri uriașe când nu mai e vremea lor.

Fasolea și carnea au la fel de multe proteine, dar diferența de preț dintre ele este mult mai mare. Cumpără fasole uscată, pentru că este mai sănătoasă și mai ieftină decât cea în conservă. Lintea și năutul sunt alegeri la fel de sănătoase și accesibile.

Este mult mai ieftin să cumperi alimente în cantități mai mari. Orezul brun, nucile, quinoa pot fi păstrate multe luni și nici nu trebuie să mergi săptămânal la supermarket.

Sosurile pentru salate din comerț au foarte multă sare, așa că este mult mai sănătos și mai ieftin să le faci acasă. Folosește condimente, miere, lămâie sau usturoi și vei obține niște combinații delicioase.

Investește într-un blender, pentru că vei putea, astfel, să îți faci acasă hummus, cremă de brânză sau alte sosuri foarte scumpe în comerț.


Preluat de la: Noi.md