Vor să zâmbească din nou. Japonia oferă lecții persoanelor care au uitat cum să zâmbească după perioada pandemiei

O asociație din Japonia oferă lecții persoanelor care au uitat cum să zâmbească după perioada pandemiei, atunci când fețele erau acoperite de măști de protecție.

 Sesiunile sunt organizate de Centrul de ajutorare a vârstnicilor Akabane de la sfârșitul anului trecut. În timp, acestea au crescut în popularitate, deoarece numeroși japonezi au realizat că prin purtarea excesivă a măștii de protecție au uitat să zâmbească, anunță cotidianul Asahi Shimbun, citat de Sky News, citat de Digi24.ro

 Numărul solicitanților a crescut de aproape cinci ori ori după ce autoritățile au anunțat, în februarie 2023, că guvernul va renunța la recomandarea de a purta măști.

„Având în vedere că purtarea măștilor a devenit o normă, oamenii au avut mai puține ocazii de a zâmbi și tot mai mulți oameni au dezvoltat un complex în legătură cu acest lucru. Mișcarea și relaxarea mușchilor faciali este cheia pentru a face un zâmbet bun”, a declarat pentru Asahi Shimbun, Keiko Kawano, un antrenor al procedurii de „educație prin zâmbet” Egaoiku.

 Japonezii sunt învățați să zâmbească și din rațiuni terapeutice. Potrivit Delaware Psychological Services, zâmbetul duce la scăderea tensiunii arteriale și, implicit, poate avea legătură cu creșterea speranței de viață.


Preluat de la: Publika.md