BREAKING NEWS: Rezoluție aprobată UNANIM la miting. Aderarea la UE ar putea fi în Constituție (FOTO)

Momentul culminant al mitingului Mișcarea „Adunarea Europeană” s-a încheiat cu aprobarea unei rezoluții, prin care oamenii au confirmat că susțin și își doresc aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Documentul include șapte puncte, între care modificarea Constituției pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, soluționarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, inițierea cât mai curând a negocierilor de aderare sau ajustarea legislației naționale la cea europeană. Artistul Andrei Sochircă a dat citire rezoluției, aprobată unanim la mitingul Mișcarea ”Adunarea Europeană”. 

”Aderarea la Uniunea Europeană este calea unică ce poate aduce pentru țara noastră stabilitate în fața provocărilor și unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova care va permite generațiilor următoare să-și realizeze potențialul, să acumuleze bunăstare, să modernizeze țara și să ducă o viață împlinită”, se arată în textul Rezoluției. 

Oamenii au ridicat mâinile în semn de aprobare a documentului. În Piață au răsunat aplauze și scandari pro-europene. Ulterior, mitingul a continuat cu un recital muzical. 

Potrivit Poliției, la mitingul din centrul Capitalei au participat între 75.000 și 80.000 de mii, iar incidente nu s-au înregistrat. 


Preluat de la: Publika.md