În lumi paralele: La Bălți, Orhei și Comrat s-a manifestat împotriva vectorului european. ȘOR vrea referendum (FOTO/VIDEO)

În timp ce în Piața Marii Adunări Naționale, zeci de mii de voci au scandat ”Europa” și au flurat drapele europene, la Bălți, Orhei și Comrat, în același timp, s-a manifestat împotriva parcursului european. Membrii Partidului Politic ”ȘOR” și-a adunat simpatizanții în stradă pentru a iniția un referendum privind vectorul extern al țării. 

”Vocea poporului este mai presus de orice și că poporul trebuie să decidă încotro trebuie să meargă Moldova, spre Vest, Est, să adere sau nu la vreun bloc militar ori să rămână neutră, așa cum prevede Constituția. De asemenea, mulțimea susține că nu Maia Sandu și guvernarea PAS trebuie să decidă viitorul Moldovei”, se arată într-un comunicat al Partidului Politic ”ȘOR”. 

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, o voce activă a Partidului ”ȘOR”, a declarat că Republica Moldova este, prin definiție, parte a Europei și că nu trebuie să ne învețe cineva cum să trăim la noi acasă. 

”Europa și valorile europene înseamnă când bunăstarea și democrația sunt la ele acasă. Astăzi, Moldova este o colonie a marilor puteri. Agenda propusă este una falsă. De aceea, trebuie să inițiem un referendum național în care să ne reconfirmăm voința și să dăm o direcția clară pentru Moldova”, a declarat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, în cadrul mitingului de la Orhei.

Oamenii adunați în cele trei orașe ale republicii au fluturat doar drapele Republicii Moldova și niciunul al Uniunii Europene. Formațiunea politică a menționat că, în total, s-au mobilizat la mitinguri 60 de mii de oameni. Potrivit IGP, nu s-au înregistrat incidente. 


Preluat de la: Publika.md