Campioana Anastasia Nichita: Să fim uniți și să nu ne trădăm visul de a avea un viitor acasă, un viitor european

Tinerii noștri merită să trăiască mai bine, în siguranță și să beneficieze de condiții europene. Să nu renunțăm la visul nostru european. Este mesajul transmis de campioana europeană la lupte libere, Anastasia Nichita, la mitingul din centrul Capitalei. Sportiva a accentuat că atât ea, cât și colegii ei, sunt nevoiți să suporte greutăți, să facă sacrificii enorme pentru a aduce acasă medalii de aur, argint și bronz. Asta pentru că țara noastra nu dispune de condiții bune, de facilitățile de care au nevoie pentru a se antrena. 

”Ar facilita oare apartenența la UE dezvoltarea sportului? Cu siguranță! Nimic nu se compară cu condițiile europene. Am această experiență personală, fiind des plecată în cantonamente și văd sălile ultraperformante în care se antrenează sportivii, centrele medicale, medicii și masorii calificați, nemaivorbind de premiile motivante pe care le primesc sportivii. Sunt sigură că dacă vom avea toate condițiile acasă, Republica Moldova va străluci mai des pe podiumurile olimpice”, s-a arătat optimistă campioana Anastasia Nichita. 

Sportiva a mai menționat că toți cetățeni țării merită să trăiască mai bine. Tinerii să-și urmeze vocația, să fie liberi, să construiască cariere și să întemeieze familii acasă, fără să-i macine gândul emigrării. În opinia campioanei, acest lucru este posibil doar dacă ne vom ține de șansa adeării la marea familie europeană. 

”Îndemn toți tinerii să-și facă vocea auzită, să ceară aderarea la Uniunea Europeană și să explice celor care încă mai au dubii. E vorba de viitorul nostru. Noi suntem o forță și avem suficientă putere să ducem Moldova în UE. Putem avea un viitor comun dacă alegem să fim uniți și să nu ne trădăm visul de a avea un viitor acasă, un viitor european, un viitor sigur”, a încheiat Anastasia Nichita. 


Preluat de la: Publika.md