(video) Angajatul spitalului, care a scurs informaţia despre copilul născut cu două capete, va fi pedepsit. Nemerenco: Sunt date cu caracter personal

„Am rugat directorul spitalului să se ocupe de caz, este de competența lor. Și nu este normal. Dacă ați observat și ieri, atunci când am răspuns presei, am rugat să nu mediatizăm cazul într-o măsură care ar putea afecta starea psihologică a părinților. Vă dați seama că nu este ușor pentru ei și aceasta nu este normal. Nu pot fi scurgeri. Este vorba de protecția datelor cu caracter personal și medicul intră de fapt în conflict cu legea”, a menționat Ala Nemerenco.

Potrivit ministrei, o comisie urmează să stabilească motivele anomaliei.

„Nu cred că acum este bine să intrăm în analiza cazului. Este un lucru de care se vor ocupa persoanele competenete. După aceasta, o să avem absolut toată analiza, ce s-a făcut corect, dacă a putut fi prevenit la un anumit termen, dacă au fost trecute analize genetice. La foarte multe întrebări ne va răspunde comisia”, a precizat funcționara.

Un caz șocant a avut loc în nordul țării, la maternitatea din Edineț. O femeie a născut un bebeluș cu două capete.

Potrivit medicului de familie, femeia făcuse doar o singură ecografie (USG) în timpul sarcinii și i s-a comunicat că va avea gemeni.


Preluat de la: Unimedia.info