Vezi când își va afla adversarii din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 echipa națională de fotbal a țării noastre

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova își va afla adversarii din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 pe 7 decembrie. Anunțul a fost făcut de FIFA, care a menționat pe site-ul oficial că tragerea la sorți va avea loc la Zurich.

Evenimentul va începe la ora 19:00, ora Moldovei, și va fi una virtuală, din cauza problemelor legate de pandemie, astfel că reprezentanții federațiilor naționale nu vor participa.

La tragerea la sorți, echipele vor fi împărțite în 6 urne valorice, pe baza clasamentului FIFA. Reprezentativa Republicii Moldova va fi în ultima urnă din care mai fac Malta, Liechtenstein, Gibraltar și San Marino.

Cele 55 de echipe din Europa vor fi repartizate în 10 grupe de câte 5 sau 6 formații. Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica direct la turneul final din Qatar. Ocupantele pozițiilor secunde, alături de alte 2 echipe cu rezultate bune în Liga Națiunilor, dar care nu s-au calificat direct, vor participa la un baraj pentru ocuparea celorlalte 3 locuri acordate Europei pentru turneul final.

Meciurile din preliminarii se vor disputa în perioada martie-noiembrie 2021. La nivel global, vor avea loc 900 de partide în preliminariile Mondialului în urma cărora se vor stabili cele 31 de echipe care vor participa, Qatarul fiind calificată automat ca țară gazdă.

Mondialul din Qatar este al 2-lea care va avea loc în Asia, după cel organizat în comun de Coreea de Sud și Japonia acum 18 ani. De asemenea, acesta va fi primul Campionat Mondial care nu se va disputa vara, măsura fiind luată din cauza climei din Orient. Competiția va începe pe data de 21 noiembrie 2022.


Preluat de la: Publika.md