Actorul Vlad Ciobanu, diagnosticat cu o formă rară de leucemie, continuă lupta cu cancerul

Actorul Vlad Ciobanu, diagnosticat cu o formă rară de leucemie la vârsta de 53 de ani, continuă lupta cu cancerul. După două luni de chimioterapie, starea acestuia s-a îmbunătățit, însă pentru a învinge definitiv cancerul, actorul are nevoie de transplant de măduvă osoasă. Intervenția este însă imposibilă fără un donator de celule STEM.

Timp de câteva săptămâni, specialiștii din România au căutat la nivel global un donator potrivit, însă fără niciun rezultat. Acum, familia artistului apelează la potențialii donatori din Republica Moldova.

VITALIE CIOBANU, fratele actorului:”Uneori soluția poate sta și în preajma ta și să nu-ți dai seama. Am dat și eu teste la Iași, dar din păcate nici eu și nici membrii familiei noastre nu se potrivesc pentru a face donație de celule STEM. Frații sau surorile sunt compatibili de 25 la sută și eu nu am avut norocul ăsta.”

Cei care vor să ajute o pot face prin intermediul platformei Save Vlad Ciobanu de pe Facebook. Condițiile pe care trebuie să le întrunească potențialul donator este să fie perfect sănătos, să aibă vârsta de până la 45 de ani, dar şi cetățenie română. Vlad Ciobanu a devenit cunoscut publicului larg mai ales după interpretarea rolului lui Mihai Eminescu din filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987.


Preluat de la: Publika.md