Uniunea Europeană aplaudă condamnarea lui Ilan Șor: Este un pas semnificativ pentru justiție și lupta împotriva corupției

Uniunea Europeană se bucură de decizia luată ieri de Curtea de Apel Chișinău în cazul lui Ilan Șor, prin care a fost condamnat la 15 ani de închisoare. În legătură cu asta, purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, a lansat un tweet. 

”Condamnarea de către Curtea de Apel Chișinău a fugarului pro-Kremlin Ilan Shor la 15 ani de închisoare pentru frauda bancară de un miliard de dolari din 2014 este un pas semnificativ pentru justiție și lupta împotriva corupției. UE va continua să sprijine Moldova în procesul de reformă”, a scris Nabila Massrali. 

Ilan Șor se află acum în Israel. Într-o înregistrare video încărcată pe pagina lui de Facebook, politicianul a transmis că nu-i pasă de decizia magistraților Curții de Apel Chișinău, nu se va conforma și a calificat-o drept ilegală, luată sub presiune. Mai mult ca atât, a amenințat judecătorii Curții cu închisoarea. 


Preluat de la: Publika.md