Se strigă VACANȚĂ! Elevii și studenții din întreaga țară vor sta acasă 10 zile

Bucurie mare pentru elevi și studenți. De astăzi și până în 24 aprilie inclusiv vor fi în vacanța de Paște. În scopul prevenirii delincvenţei juvenile, traumatismului în rândul copiilor, infracţiunilor comise împotriva lor, dar şi asigurarea securităţii acestora, Inspectoratul General al Poliției va desfășura operațiunea „Siguranţa copiilor”. 

Oamenii legii recomandă minorilor, care rămân singuri acasă, să se asigure că ușa este încuiată și să nu deschidă persoanelor necunoscute. De asemenea, îndeamnă la vigilență atunci când cunosc noi persoane și, mai mult. 

Și pentru că va fi mai mult timp de navigat pe internet, Poliția face apel la copii și tineri să nu ofere date confidențiale prietenilor virtuali, să nu spună celor din online că sunt singuri acasă. 

Iar atunci când ies în stradă, să respecte regulile rutiere. Să traverseze strada doar la culoarea verde a semaforului și doar la trecerea pentru pietoni. Și nu uitați, strada nu este loc de joacă! 

De asemenea, să nu se deplaseze cu rolele, skateboard sau trotineta electrică pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Poliția mizează pe responsabilitatea părinților și îndeamnă să țină cont de următoarele:

– Nu lăsați copiii fără supraveghere!

– Explicați-le minorilor potenţialele riscuri la care se expun în timpul aflării acasă, în stradă, dar și în mediul online.

– Monitorizați activităţile desfășurate de copii pe reţelele de socializare.

– Asigurați-vă temeinic că în cazul în care se rătăcesc cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de la domiciliu.

– Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi un bun exemplu pentru copii.

 


Preluat de la: Publika.md