Adevărul prins la mijloc. Marina Tauber zice că a depus mărturii la Procuratură, iar PCCOCS informează că a evitat să dea declarații

Partidul Politic ”ȘOR” a emis un comunicat în care a informat că deputatul Marina Tauber, însoțită de avocatul său, a mers la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și a depus mărturii despre planurile președintelui Maia Sandu și premierului Dorin Recean de a provoca un conflict armat, în apropiere de regiunea transnistreană. Mai mult ca atât, Tauber susține că, în cadrul audierilor de astăzi, a reconfirmat cele spuse în briefingul din 24 martie și că i-a spus procurorului de caz că, în zilele următoare va ieși cu alte detalii. 

PCCOCS însă nu confirmă detaliile din comunicatul Partidului ”ȘOR”. Instituția a menționat că deputatul Marina Tauber a evitat să facă declarații, în cadrul audierii de vineri, la PCCOCS.

Mai mult ca atât, Marina Tauber susține că autoritățile de la Chișinău ar fi trimis în România 10.000 de uniforme ale Poliției Naționale și 10.000 de uniforme ale Armatei. Scopul este ca la acțiunile militare să participe un contingent internațional. Tauber a insistat că informațiile pe care le deține ar fi fost oferite de servicii speciale internaționale și că ar fi verificate. 

Pe lângă asta, deputatul ”ȘOR” a susținut că de la mai multe întreprinderi moldovenești au fost comandate 3.000 de sicrie. 

Guvernul a informat toate cele comunicate de Tauber. 

 


Preluat de la: Publika.md