Tragedie în lanț. Zeci de persoane au murit la câteva ore după o înmormântare la care au participat

 

Numărul deceselor provocate în Mexic de consumul de alcool contrafăcut a ajuns la 138 de la începutul pandemiei de COVID-19, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de AFP, scrie Agerpres.

În statul mexican Puebla, "cel puţin 96 de persoane s-au intoxicat în urma consumului de alcool contrafăcut; 70 au murit, 15 sunt spitalizate, iar alte 11 au fost externate", a declarat Secretariatul pentru sănătate din acest stat din centrul Mexicului. "Majoritatea pacienţilor spitalizaţi sunt în stare gravă", a completat secretariatul.

Circa 80 de persoane au participat marţi la o înmormântare la Chiconcuautla (200 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico), principalul focar de intoxicaţie cu "refino", un rachiu din trestie de zahăr tipic regiunii, fabricat artizanal.

Douăzeci şi trei de oameni au murit în decursul a câteva ore de la înmormântare, au precizat oficialii.

Primăria din Chiconcuautla a susţinut că alcoolul fusese "falsificat", fiind utilizate substanţe alternative pentru a reduce costurile de fabricaţie.

Potrivit autorităţilor, criza sanitară provocată de epidemia de coronavirus a dus la o penurie de băuturi alcoolice, în special de bere, ceea ce a determinat unele persoane să consume alcool de origine discutabilă.

Marile fabrici de bere din ţară, ca Grup Modelo, care produce celebra Corona (marca Anheuser-Busch InBev) sau Heineken, cu mărci precum Tecate sau Sol, şi-au oprit producţia la începutul lunii aprilie şi intenţionează să o reia în iunie.

Alte decese provocate de consumul de alcool contrafăcut au fost raportate în statele Jalisco (vest), Morelos (centru), Yucatan şi Veracruz (est), fiind recenzat un total de 138 de morţi în ultimele săptămâni, potrivit autorităţilor locale.

În Mexic, COVID-19 a infectat 49.219 persoane şi a făcut 5.177 de victime.

 


Preluat de la: Timpul.md