Prima şedinţă publică de judecată în cazul lui Ilan Şor, amânată. Avocații acestuia au solicitat 50 de zile pentru examinarea dosarului

Prima şedinţă publică de judecată în cazul lui Ilan Şor a fost amânată pentru data de 22 mai. Asta se întâmplă după ce avocații acestuia au mai solicitat 50 de zile pentru a face cunoștință cu dosarul clientului. Curtea de Apel Cahul a respins cererea şi a stabilit şedinţa peste trei zile.     

Acest lucru reprezintă, în opinia apărării, o nouă încălcare a drepturilor lui Ilan Șor. Avocaţii Aureliu Colenco și Denis Calaida au declarat că s-a comis un abuz.

Anterior, Curtea de Apel Cahul a admis demersul avocaților ca şedinţele de judecată în cazul președintelui Partidului Șor, condamnat în cazul furtului din sistemul bancar, să fie publice.

Ilan Şor figurează într-un dosar ce vizează furtul de la BEM, Banca Socială și Unibank. El a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. În data de 30 iulie 2019, Şor a fost anunţat în căutare internaţională. Asta după ce Procuratura Anticorupţie a anunţat că acesta a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova şi nu a trecut nici controlul vamal, nici cel de frontieră.

În trecut, Curtea de Apel Cahul a decis ca deputatul să fie cercetat în arest şi nu în libertate. Ilan Șor se declară nevinovat. 


Preluat de la: Publika.md