Termenul de plată a ajutorului de şomaj a fost extins până la 30 noiembrie

Termenul de plată a ajutorului de șomaj unic a fost extins până la 30 noiembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern.

În această perioadă, persoanele înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot beneficia lunar de ajutor de șomaj unic în cuantum de 2775 de lei. Ajutorul se va acorda chiar dacă persoanele nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de șomaj.

Pentru a beneficia de ajutor de şomaj, persoanele care nu au statut de şomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa, pentru obţinerea statutului de şomer, conform legislaţiei în vigoare, și solicitarea ajutorului de șomaj. 

Persoanele care au statut de șomer, dar nu beneficiază de ajutor de şomaj urmează să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa o cerere de solicitare a ajutorului de şomaj în cuantum de 2.775 lei. 

Pentru a beneficia de dreptul de ajutor de şomaj, persoanele sunt rugate să depună cereri de solicitare la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, prin poștă sau în format electronic, în a cărei rază îşi au domiciliul sau reşedinţa.

 


Preluat de la: Publika.md