Veste proastă pentru moldovenii care vor să călătorească în Italia. Se prelungeşte termenul de interdicţie

Veste proastă pentru moldovenii care vor să călătorească în Italia. Ambasada Republicii Moldova în Italia anunţă că se prelungește pentru o perioadă de maxim 10 zile restricțiile de călătorie care au fost stabilite anterior până la 31 iulie 2020. 

„La 30 iulie 2020, Guvernul Italiei a adoptat decretul-lege nr. 83 prin care prelungește starea de urgență instituită la sfârșitul lunii ianuarie pâna la 15 octombrie. Totodată, prin acest decret se prelungește pentru o perioadă de maxim 10 zile restricțiile de călătorie care au fost stabilite anterior până la 31 iulie 2020, inclusiv cele care prevăd interzicerea intrării în Italia pentru persoanele care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova.”, scrie Ambasada Republicii Moldova pe pagina sa de Facebook.

În prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă dețin un permis de ședere pe teritoriul acestie țări sau a unei țări membre a UE, inclusiv membrii de familie a acetora soț/soție, părinților, copilor până la vărsta de 21 de ani și dependenților pe motive de dezabilitate și dacă în ultimile 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul celor 16 state anunțate anterior: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Sebia, Kosovo și Muntenegru..


Preluat de la: Publika.md