În alte două judeţe din România masca de protecție este obligatorie în spaţiile deschise aglomerate

Masca devine obligatorie în zonele aglomerate din judeţele Constanţa şi Teleorman. Potrivit deciziilor adoptate de Comisiile jueţele pentru situaţii de urgenţă, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spaţii publice deschise: târguri, pieţe, oboare; staţii de autobuz, peroanele gărilor; curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult; spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice; Delfinariu, precum şi în locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior; dar și în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, în judeţul Constanţa se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în intervalul 18:00 – 24:00 pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement.

Iar în judeţul Teleorman, localurile unde se ţin evenimente private vor fi închise la ora 22.00 în cursul săptămânii şi la ora 23.00 sâmbăta şi duminica.

 


Preluat de la: Publika.md