Stoltenberg le cere aliaților să furnizeze Ucrainei echipamente militare de iarnă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut vineri aliaților să furnizeze Kievului echipamente militare de iarnă, precum îmbrăcăminte, corturi și generatoare pentru a le permite trupelor ucrainene să continue ofensiva împotriva invaziei Rusiei în sezonul rece, relatează Reuters, citează agerpres.ro.

Temperaturile medii în timpul iernii scad sub zero grade în mare parte din Ucraina și nu este neobișnuit ca acestea să ajungă la minus 15 grade Celsius.

„Vine iarna, va fi greu și, prin urmare, trebuie să continuăm să furnizam arme și muniție, dar și îmbrăcăminte de iarnă, corturi, generatoare și tot echipamentul necesar pentru iarnă”, le-a spus Stoltenberg jurnaliștilor după ce s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Antony Blinken, la Bruxelles.

„Deoarece dimensiunea armatei ucrainene a crescut atât de mult, este nevoie de mai mult echipament de iarnă de acest gen, iar NATO se concentrează în special asupra modului în care putem furniza, de exemplu, zeci de mii de uniforme de iarnă”, a adăugat Stoltenberg.

El le-a cerut aliaților NATO să-și intensifice producția în domeniul apărării și să-și facă propriile stocuri, astfel încât să poată fi livrate mai multe arme Kievului.

„Suntem în contact strâns cu industria de apărare, cu capitale … pentru a ne asigura că mărim producția, că refacem stocurile”, a mai spus el.

„Este vorba, de asemenea, să ne asigurăm că avem armele, munițiile, capacitățile existente pentru propria noastră forță de descurajare și apărare”, a subliniat Stoltenberg.


Preluat de la: Publika.md