Cele mai frumoase 7 orașe de vizitat toamna în Europa

Dacă ai norocul să poți descoperi Europa în orice moment al anului, toamna este cu siguranță anotimpul perfect. Principalele destinații europene tocmai au terminat vârful de sezon, străzile sunt mai liniștite, iar viața reală se reia pe străzile celor mai frumoase destinații din Europa.

Iată care sunt cele mai frumoase 7 orașe de vizitat toamna în Europa, potrivit traveleurope.ro.

Lugano, Elveția

Un oraș ca o revoltă de gusturi și culori, unde dorința de a sărbători începutul sezonului de toamnă în compania prietenilor, în fața unui pahar bun de vin și a produselor gastronomice locale gustoase este întotdeauna ispititoare.

Festivalul tradițional de toamnă reîncepe în Lugano, aducând la viață străzile amorțite de vară și piețele din centrul vechi al orașului. Timp de trei zile, în prima săptămână a lunii octombrie, vizitatorii vor putea descoperi bucătăria locală și încerca vinurile excelente de Ticino la diversele “grote” răspândite pe străzile orașului. De asemenea, nu trebuie ratată piața de toamnă cu produse alimentare și articole de artă locală. Ca un bonus la diversele festivități, vei putea găsi diferite moduri de divertisment muzical, de la muzică populară până la cea contemporană. La sfârșitul pieței, va avea loc și un tur ghidat gratuit pentru a descoperi și admira arhitectura și peisajele frumoase din Lugano.

Pula, Croația

Stațiunea Pula este dovadă vie că frumusețea Croației nu contenește să surprindă. Dacă deja ai vizitat capitala Croației, Zagrebul, acest oraș frumos, ideal pentru un citybreak în Europa, dar și o destinație perfectă pentru Crăciun, iubești Zadarul și apusul său frumos, consideri Nin una dintre cele mai romantice destinații și prețuieșți Dubrovnik-ul, orașul care a inspirat seria The Games of Thrones atunci vei prețui și mai mult stațiunea turistică Pula, bogată în istorie, și în special amfiteatrul ei roman, unul dintre cele mai bine păstrate din Europa. Stațiunea cu nume obscen dacă este pronunțat în limba română, Pula, este de asemenea o destinație perfectă pentru cei care doresc o vacanță relaxantă, soare și mare.

Gdansk, Polonia

Gdansk este o destinație europeană perfectă pentru toamnă. Tot mai mulți călători sunt uimiți de frumusețea acestui oraș. Nu există niciun alt loc ca Gdansk, spun polonezii, un oraș plin de curaj, prospețime și libertate. Gdansk este un centru înfloritor al culturii, științei, sportului și distracției. Descoperă Gdansk toamna pentru o experiență de neuitat.

Bordeaux, Franța

Ales drept cea mai frumoasă destinație din Europa, Bordeaux este un oraș care îți va lăsa amintiri vizuale de neuitat. Acest oraș care este acum una dintre destinațiile preferate ale călătorilor în căutarea autenticității îți va oferi un sejur excepțional în care istoria, gastronomia, căldura umană, zâmbetul locuitorilor dar și podgoriile din Saint-Emilion și plajele din Arcachon te vor face te îndrăgostești de Aquitania, una dintre cele mai frumoase regiuni din Franța.

Bordeaux este tradițional, contemporan, clasic, underground și cosmopolit. Nu are nimic de invidiat la Paris, iar toamna este un sezon ideal pentru a descoperi Bordeaux-ul și podgoriile sale. Rezervă-ți hotelul la cel mai bun preț în Bordeaux, dar nu uita să îți alegi printre activitățile din zonă și câteva tururi ale podgoriilor din zona și o croazieră pentru cină.

Florența, Italia

Italia este destinația preferată pentru călătorii din întreaga lume, iar Florența este destinația preferată pentru călătorii care caută cele mai romantice destinații din Europa, cele mai bune evenimente culturale din Europa și cele mai frumoase muzee din Europa. Vino și descoperă în liniștea unei zile de toamnă Galeria Uffizi, Statuia lui David făcută de Michelangelo și Domul din Florența.

Bilbao, Spania

Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat sunt cei mai mari artiști ai lumii iar operele lor te așteaptă toamna la Muzeul Guggenheim din Bilbao. Evită cozile lungi și camerele de muzeu aglomerate, în toamnă totul este mai liniștit în Bilbao. Colecția permanentă a muzeului îți oferă opere de artă incredibile, de care te poți bucura în liniștea unei camere de muzeu vizitată doar de puțini privilegiați. Dacă preferi peisajele în locul operelor de artă ale muzeului, nu-ți fă griji, podgoriile din jurul orașului Bilbao au culori frumoase toamna. Fă o vizită în podgoriile din Rioja sau la un tur de o zi întreagă în Bilbao.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este una dintre cele mai romantice destinații de-a lungul anului dar mai ales atunci când copacii de-a lungul canalelor se îmbracă în culorile lor calde de toamnă. Acest oraș al Olandei, vizitat în fiecare an de milioane de călători, este mult mai liniștit în această perioadă a anului. Vei trece neobservat și nu vei fi considerat turist, ci doar un rezident în Amsterdam. Plimbă-te prin frumoasele mici magazine de magazine de haine și librării din Amsterdam.


Preluat de la: Publika.md